22 Ekim 2009 Perşembe

Dizüstü Bilgisyarlarda Seri Port (RS232) Kullanımı

Malum artık bilgisayar teknolojisi hızla ilerlemiş olsa da bazen kullandığımız ekipmanların teknolojileri bu hıza yetişmeleri mümkün olmuyor. Bunun en büyük örneği RS232 dediğimiz seri portun halen ölçü aletlerin aktarım işlemlerinde kullanılması. Artık yeni nesil dizüstü bilgisayarların %90'ında seri port yok. Bu da aktarım konusunda bize sıkıntılar yaşatmakta. Ben de yeni bir dizüstü sahibi olarak böyle bir sorunla karşılaştım ve sonunda tam bir çözüm üretebildim. İzin verirseniz paylaşayım.
Öncelikli olarak pek marka model önermeyi seven birisi değilim ama S-Link'in SLX-925 Modeli USB 2.0 to RS-232 Cable ürününü alıyorsunuz. İçinden uzun bir USB-RS232 Kablosu ile LPT portu kablosu çıkıyor. Ayrıca bir de mini CDmiz var içinde. Aşağıdaki adımları ardından izliyoruz.












 1. USB-RS232 Kablosunu Dizüstümüze bağlıyoruz. Bize hemen soruyor "Bilader bu ne ayak ?" diye.
2. Ardından içinden çıkan CDden USB-232 klasöründeki programları sırayla kuruyoruz.
3. Aygıt Yöneticisinde USB-SERIAL CH340 Bağlantı noktasını buluyoruz.















4. Üzerine çift tıklayıp Bağlantı Noktası Özelliklerden Gelişmiş penceresine geliyoruz. Oradan COM1’i seçin. Bu bağlantı noktasının başka bir aygıt tarafından kullanıldığını uyarısını verse bile işleme devam edin. Zira Kablo COM1'den başka portta çalışmıyor.












5. Aktarım programınızı açın ve aynı COM1 ayarını programınız için yapın.












Gördüğünüz üzere El Gpsimiz aktarımını sorunsuz yapıyor. Evet sıra geldi sevimli aletimize...
Şimdilik bu kadar eklemek istediğiniz birşeyler varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder